Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт отбелязваме началото на Българското европредседателство в Брюксел

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов пристигат днес в Брюксел за официалния концерт по повод откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В програмата на държавния глава е включена аудиенция с краля на Белгия Филип, а по-късно заедно с вицепрезидента Илияна Йотова той ще се срещне с българската общност в страната. 

Премиерът Борисов, от своя страна, ще участва в конференция "Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията".

В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред. На концерта, който ще се проведе в Центъра за изящни изкуства "Бозар" и президентът, и премиерът, ще произнесат кратки приветствия.

Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще изпълни "Празнична увертюра" от Веселин Стоянов. Сопраното Соня Йончева ще изпълни няколко арии от опери на Верди, а пианистът Людмил Ангелов – Концерт за пиано и оркестър №2 от Шопен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44