Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще спази едномесечния срок за назначаване на нов ръководител на НСО

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че ще спази едномесечния срок, в който трябва да издаде указ за назначаване на нов ръководител на НСО, след като настоящият Ангел Антонов подаде оставка:

Към НСО трябва да има отговорно отношение. Най-малкото, защото там има отговорни и достойни хора и трябва да се отнасяме подобаващо към тях. Всякакво фриволно тълкуване на законите и всякакви произволни, самодейни предложения, не работят в интерес на държавността. По Закон има ясен срок, той е един месец, в който трябва да издам указ за нов началник на службата и аз ще го спазя. 

Президентът коментира още, че процесът на интеграцията на Западните Балкани трябва много внимателно да се планира:
Не трябва да има празни надежди и празни обещания. Всяка държава трябва да се приеме на базата на своите индивидуални заслуги и ако е изпълнила съответните реформи, но е много важно наистина това, което казва премиерът Борисов, ние да осигурим продължителност на тези приоритети. Аз вече съм планирал среща на президентите. Не само на триото Естония, Австрия и България, но и на Румъния, която поема щафетата след Австрия. Да дадем шанс за повече време за стабилизация, за трайна европейска перспектива на Западните Балкани.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44