Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Баровците скриха лимузините", четем на първа страница на вестник Стандарт. Акцията на прокуратурата и данъчните за проверки на притежателите на луксозни коли и имоти стресна богаташите. Част от тях прибраха лъскавите возила, с които парадираха, в гаражите. Други пък ги откараха в крайградските си вили, пише вестникът. 
На мушката на прокуратурата вече са и общините, в които е имало сигнали за злоупотреби на кметове, съобщава Дума. Първата от поредицата акции бе срещу кмета на град Септември Марин Рачев. Според проверка на ДАНС, той е нанесъл щети на общината за 13 милиона лева, съобщава Стандарт. Днес ще му бъдат повдигнати две обвинения за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка, уточнява 24 часа.
Студенти завлякоха държавата с 3 милиона лева, е водещото заглавие на вестник Телеграф. Наскоро завършили висшисти са теглили заеми колкото за покупка на апартамент и сега не могат да ги връщат, показва справка на Министерството на образованието. Според нея държавата е изплатила над 2,7 милиона лева, дължими от студенти. 
Държавният бюджет е ощетен и от контрабандата на цигари, става ясно от вестник Сега. За последните 10 години незаконната търговия на цигари е ощетила хазната с над 4 милиарда лева. 
Общинските болници, които са в най-тежко финансово състояние, да станат диагностично-консултативни центрове, както сега се наричат бившите поликлиники. Това са част от мерките, които подготвя работна група от здравното министерство, за да не бъдат закрити лечебни заведения, пише Монитор
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призовава за референдум за гей браковете и нахлуването на джендър идеологията в образованието, съобщава вестник Труд. Каракачанов предлага три въпроса за допитването и настоява за дебат по въпроса. В коментар за вестника, лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов пита Каракачанов готов ли е да плати референдума. 
И предупреждение от вестник 24 часа - ако пушите, докато пътувате в кола с дете под 12 години в Гърция, ще ви глобят с 1500 евро и ще ви отнемат шофьорската книжка. Разпоредбата се отнася както за шофьори, така и за пушещи пътници в кола, в която има дете, уточнява изданието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44