Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поевтиняване на poyминга в cтpaнитe oт Зaпaднитe Бaлĸaни са обсъдили Мария Габриел и Дамян Манчевски

Снимка: БТА

Пътна карта за поевтиняване на poyминга в cтpaнитe oт Зaпaднитe Бaлĸaни са обсъдили еврокомисарят Мария Габриел и македонският министър за информационното общество и администрацията Дамян Манчевски

На срещата си в София двамата са се обединили около становището, че дигитализацията може да бъде механизъм за по-бързо интегриране на страните от Западните Балкани в Евросъюза: 
Много силна заявка се дава именно за това, че чрез цифровизацита, чрез новите технологии, европейската перспектива за регона може да бъде по-бърза, може да бъде по-ефикасна и може да носи още по-големи ползи за всички: хората, бизнеса, институциите

От своя страна македонският министър за информационното общество Дамян Манчевски обяви, че на 18 и 19 април Скопие ще бъде домакин на правителствена среща по въпросите на дигитализацията. Във форума ще участват премиерите на страните от Западните Балкани и на държавите от Берлинския процес, след които е и България. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44