Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел, Зеехофер и Шулц изразиха надежда за скорошно споразумение за управление

Канцлерът Ангела Меркел, лидерът на ХСС Хорст Зеехофер (вдясно) и лидерът на социалдемократите Мартин Шулц
Снимка: БТА

В Берлин започна поредният кръг от преговори за възобновяване на Голямата коалиция в Германия. И тримата участници - канцлерът Ангела Меркел, лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер и социалдемократът Мартин Шулц, изразиха надежди, че този кръг ще бъде последен и споразумението за управление през следващите четири години ще е факт. 

Като най-голям оптимист се показа баварският лидер Хорст Зеехофер:
Убеден съм, че ще се справим. Няма причина да смятаме, че ще трябва да преговаряме и след неделя“

По-резервиран бе Мартин Шулц, който трябва да защити евентуалното споразумение пред съпартийците си:
Не сме притиснати от времето. Сега трябва много сериозно и детайлно да обсъдим последните точки от окончалното коалиционно споразумение.

Трите партии вече се договориха по редица спорни въпроси относно имиграцията, здравеопазването, образованието и трудовото законодателство, но това не е достатъчно, призна канцлерът Меркел:
Трябва да признаем, че все още има цяла поредица от точки, по които нямаме съгласие. Имаме доброто желание да ги преодолеем, но все още имаме огромна работа пред себе си.

Според агенция Ройтерс препъникамъкът в следващите два дни ще бъде доработването на трудовото законодателство, което според социалдемократите трябва да позволи на работниците с малки деца или болни родители да се ползват с по-гъвкави правила за работното време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44