Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на фонтаните и водната каскада в центъра на Сапарева баня

Снимка: Венета Николова

Общината в Сапарева баня ще направи цялостно обновяване и ремонт на фонтаните и водната каскада в центъра на курортния град.

Изготвен е проект по програмата "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика, за над 90 хиляди лева.

Фонтаните и водната каскада в центъра, изградени преди около 30 години, досега не са ремонтирани. Голяма част от облицовката на фонтана е отлепена от основата, вследствие на експлоатацията, както и на това, че е изложен директно на непрекъснато на различни атмосферни условия. Има течове по дъното, а по високата му част няколко от ринговете се нуждаят от подмяна. При ремонта ще се направи подмяна на облицовката, която изцяло е от мрамор, ще се ремонтират и осветителните тела. Трябва да се подменят дюзите за разпръскване на водата, ще се прави реконструкция и на канализационната и на водопроводната мрежа, каза кметът на  Сапарева баня Калин Гелев.

При реализацията на проекта Общината ще финансира до 53 %, което е 48 380 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44