Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Ураганен вятър със скорост от 100 до 150 км в час вилня вчера, спря тока и отнесе покриви", съобщава на първата си страница вестник "Труд". Трима души са били ранени от летящи предмети и са били приети в болница в София и Враца - градовете, които бяха най-силно засегнати от стихията. Поривите на вятъра са обърнали 3 ТИР-а, а покрив на стара сграда се е срутила на столичната улица "Пиротска", допълва изданието.

"Винетките свършиха, по 100 на ден с актове", пише вестник "Телеграф". Проверка на изданието е установила, че стикерите са изчерпани както в големите градове, така и в бензиностанциите извън населените места. Въпреки че има проблем с винетките, от Пътната полиция не проявяват толеранс, като най-малко 100 шофьори на ден се сдобиват с актове за това, отбелязва "Телеграф".

"Родители искат камери в забавачките във всяко помещение, включително и в дворовете", информира вестник "Стандарт". Организираната от тях подписка е събрала вече над 18 хил. подписа. Идеята е камерите да излъчват онлайн с индивидуална парола за достъп за семейство на всяко дете.  Подписката е национална и поводът са поредните разкрития за тормоз и насилие над деца в детска градина "Брезичка" в Бургас, допълва "Стандарт".

"Правят карта къде колко е рискът от земетресение и ще издържат ли сградите", съобщава "24 часа". Тези карти ще бъдат готови до 2025 г. и ще показват в коя община какъв риск съществува за сградите, пътищата, жп линиите и друга инфраструктура и съответно какви мерки трябва да се вземат по места. Те ще струват около 10 млн. лв. "Задължението да ги изготвим произтича от европейска директива, която е въведена в българското законодателство”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие, допълва всекидневникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44