Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на жители на Септември и околните села в защита на кмета Марин Рачев

| обновено на 04.02.18 в 15:26
Снимка: БГНЕС

Над 200 жители на Септември и околните села блокираха за час пътя от село Варвара за Велинград. Протестът им е в защита на кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен в източване на общината и в петък беше пуснат под парична гаранция срещу рекордната сума от 250 хиляди лева.

Точно в 12 часа пътят Варвара-Велинград бе напълно блокиран. Протестиращите настояват да отпаднат и обвиненията към Рачев, които в петък му повдигна Специализираната прокуратура.
В какво го обвиняват? Рачев го изведоха, все едно, че е убил сто човека. Какво значи 250 хиляди? Човек ли е убил?
Не ви ли притесняват тези 14 фирми, които са вързани с фамилията му?
На кой фирмата не е вързана.
Моделът е такъв, че човек разчита на човека. Ти разчиташ на своето семейство, той разчита на неговите хора.

Към протестиращите се присъединиха 11 кмета на села от общината, администрацията и общинските съветници, които заявиха, че покупката на имота от втората братовчедка на фамилията Рачев е станала с единодушното гласуване на общинските съветници, без значение на партийната им принадлежност. От областната структура на ГЕРБ запазват пълно мълчание по казуса "Марин Рачев". 


Според протестиращите работата на общинската администрация е блокирана заради иззетата компютърна техника от общината. Всъщност са иззети само част от компютрите. Въпреки, че протестът е на симпатизантите на Рачев, там е инициативният комитет "Да спасим община Септември" - хората, които подадоха сигналите до прокуратурата. Те бяха посрещнати с освирквания. На място има засилено полицейско присъствие, за да се предотвратят евентуалните сблъсъци. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44