Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлото време стопи снега и постави под въпрос ски сезона в курорта Паничище

Снимка: Кирил Фалин

Топлото време стопи снега и постави под въпрос ски сезона в курорта Паничище. До четвъртък снежната покривка в района е била около 40 сантиметра, но вече е намаляла драстично, коментира кметът Калин Гелев.
До късно снощи, до 23 ч., екип на общината отстранявал паднали от силния вятър клони, дървета и скали по единствения път за Паначище - 18-20 километра. Курортът вече е напълно достъпен, каза кметът Гелев. Проблемът е снегът и всички се молят и се надяват да завали близките дни. И скиорите да се върнат на двете ски писти - „Бекяра” и „Аждера”. 

За възрастни целодневната карта на ски писта „Бекяра” е само 15 лв., а полудневната - 10 лв. За деца целодневната струва 7 лв., а полудневната - 5 лв. Всички малчугани до 7-годишна възраст могат да ползват напълно безплатно съоръженията на общинската писта „Бекяра”, информират от администрацията. Собствениците на хотели свалят цените, за да привлекат посетители - нощувка на Паничище струва от 20 до 40 лева. Посещаемостта на близо 1300 места в курорта обаче не е висока заради липсата на сняг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44