Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект обучава млади служители за енергийни скаути

Млади служители от различни фирми и браншове ще бъдат обучавани като енергийни скаути в рамките на проекта "Young Energy Europe". Инициативата се финансира от федералното министерство на околната среда в Германия и цели да подобри мерките, които компаниите предприемат за опазването на климата. 

Специалисти на възраст до 35 години ще придобият знания в областта на енергийната ефективност и управлението на ресурси. Използвайки уменията на своите служители, фирмите ще могат да ограничат енергопотреблението, както и да открият своите слаби места, посочи Димитър Дуков – изпълнителен директор на Фонд "Енергийна ефективност":

Този проект атакува една ниша, която за момента сякаш изглежда незапълнена. Подготовката на експерти, които могат да направят една предварителна оценка, е много важна, за да могат да се дефинират проекти за енергийна ефективност.

Диана Гълева работи във фирма, която се занимава с енергийни одити. Преди година компанията е участвала в подобен проект, свързан с пестенето на енергия:

Част от обучените от нас агенти впоследствие се оказва, че напускат предприятието, което всъщност обезсмисли нашите усилия.

Споделянето на германската практика е ключов детайл в обучението. Фирмите, които проявяват интерес, могат да се запишат в сайта на Германско-българската индустриално-търговска камара, която е партньор по проекта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44