Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият у нас ученически гвардейски отряд ще бъде създаден в Плевен

Снимка: БГНЕС

В Плевен създават  първия в историята на града  ученически гвардейски отряд.  По този повод в основно училище “Д-р Петър Берон“  откриват  гвардейски музеен кът. Подробности от кореспондента Латинка Светозарова:
Учениците вече имат своите специални гвардейски униформи, а от 10 ч. в основно училище "доктор Петър Берон" откриват музеен кът. Директорът Ваня Дражева обясни:

Той ще съдържа истински гвардейски униформи, облечени на манекени, информация за националната гвардейска част... На това откриване на музейния кът ще присъстват бригаден генерал Йорданов - главнокомандващ на Националната гвардейска част. Той ще бъде човекът, с когото ще срежем лентата заедно с кмета на града Георг спартански

Младите гвардейци, които създават втория по рода си отряд у нас се подготвят и за освещаването на знамето, което ще стане на 9-ти февруари на специална церемония в присъствието на представители на Националната гвардейска част обществеността на града




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44