Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пчелари дискутират актуални проблеми на сектора на кръгла маса в Търговище

Снимка: БГНЕС

В Търговище започва информационна кампания за отбелязване на Месеца на пчеларите. Пчелари от района и страната ще дискутират на кръгла маса актуални проблеми на сектора. В петте общини на областта са регистрирани 11 пчелина, като 8 от тях са за производство на пчелни майки, обясни Георги Досев от пчеларското дружество и добави:
По традиция вече десета година се събираме всички пчелари, идват и граждани, които ги интересува. Ще подарим три-четири кошера на общината и ще сформираме една група за обучение на млади пчелари. Ще имаме и представителство от ученици от Второ средно училище.
Средният добив на мед за миналата година е близо 20 килограма от пчелен кошер.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44