Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на децата в детските градини и ясли в Бургас ще бъде редуциран

Снимка: БГНЕС

Броят на децата в детските градини и ясли в Бургас ще бъде редуциран. Мярката ще бъде въведена след случая, при който учителки бяха заснети да малтретират деца. А според родители и преподаватели в някои детски заведения има прекалено много деца. 

С новопостроените заведения и откритите филиали към тях места ще има за всички, категорична  бе Веселина Тералова, директор на "Образование и демографски въпроси" в Община Бургас.

Тази година с обявения прием, с който ще стартира първият работен ден на месец април, ние ще сложим максимум пълняемост на групите в първа възрастова група говоря, 24 деца, 18 или 20 за детска ясла. Родителите трябва да прегледат възможностите, които имат, каза Тералова и добави, че докато станалата скандално известна градина "Брезичка" има повече деца, то в съседните има и свободни места.

Детска градина "Райна княгиня" е само на десет метра разстояние, една улица ги дели. Тя също е обновена. Всички желаеха в "Брезичка".

И в останалите детски градини в комплекс "Славейков" има места, посочиха от администрацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44