Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на село Хотница с жалба срещу проекта за магистралата Русе-Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Близо 60 жители от великотърновското село Хотница обжалват във Върховния административен съд екологичната оценка и инвестиционното намерение за новото трасе на магистралата Русе-Велико Търново. 

Жалбата ще забави започването на строителството на магистралата, което е предвидено за 2019 година. В нея хората от Хотница посочват, че не са против магистралата, а са срещу това тя да пресича защитената зона "Търновски височини". Проектното трасе предвижда в близост до селото да има пътен възел, което според местните хора ще вкара тежкия трафик в Хотница. 


"Никакви шумозащитни съоръжения няма да ни предпазят, над главите ни ще има 50-метров мост", посочват жалващите се. Те настояват да се избере друг вариант на трасето на магистралата Русе – Велико Търново, което да е по-близо до Горна Оряховица, железопътния възел и летището.

Екологичната оценка на магистралата се обжалва и от Сдружение "Граждани за пътен контрол".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44