Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с плакати в Дома на Европа до 15 февруари

Снимка: радио София

Изложба с плакати "Заедно стигаме по-далеч" беше открита днес в Дома на Европа в София. Тя е част от информационната кампания на Европейската комисия "Европейска седмица на мобилността" и ще бъде отворена до 15 февруари. Представени са 22 творби на студенти от Националната художествена академия. С първо място беше отличена творбата на Ивона Пейчева, а на второ място беше номиниран плаката, направен от Кийра Михайлова и на трето -  Мира Торлакова

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова подчерта, че всеки може да допринесе за намаляване на замърсяването на въздуха:
Устойчивата мобилност всъщност е една стъпка в постигането на по-добро качество на живота. 

Послание отправи и на ръководителят на представителството на ЕК в София Огнян Златев
Бих искал да взема повод от девиза "Заедно стигаме по-далеч" - ако можем да го погледнем малко по-философски, то смятам, че можем абсолютно да съотнесем този девиз и към общата история на ЕС и на всички страни-членки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44