Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На пореден 8-и протест срещу изграждането на втори лифт на Банско излизат природозащитници

Снимка: БГНЕС

На пореден 8-и протест срещу изграждането на втори лифт на Банско излизат тази вечер природозащитници.

Природозащитниците настояват да бъде променен планът за управление на Националния парк "Пирин". 

Константин Иванов от WWF добави:

Продължаваме да настояваме за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов заради това, което беше забъркано около Пирин, и разбира се, настояваме, държавните институции официално да обявят кой е истинският собственик на концесионера "Юлен" в ски зоната на Банско. Този път протестът ще започне в 18.30 от площад "Нeзависимост" в София, за да посрещнат бегачите, които тръгнаха преди седмица да прекосяват България щафетно, най-вече през градовете, които протестират, носейки посланията на всички хора от България за опазването и защитата на Националния парк "Пирин".

Позицията на правителството е, че няма да бъде отменено решението за промяна на плана за управление на Националния парк "Пирин".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44