Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата в болницата в Добрич не е годна за пиене

Водата в хирургичния корпус на многопрофилната болница в Добрич не е годна за пиене заради отклонения в микробиологичните ѝ показатели. На персонала и пациентите е раздадена бутилирана вода, предприети са всички мерки за ограничаване на вътреболничните инфекции.


По думите на директора на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Ангелова водата е негодна за питейно-битови нужди трети ден.
В болницата все още не сме отменили препоръката да не се използва за питейно-битови нужди.

Директорът на многопрофилната болница доктор Трифон Йорданов увери, че всички предпазни мерки са предприети.
Където имаме източник на водоподаване са поставени надписи, че водата не е годна за пиене. От ВиК получихме препарат, с който да хлорираме водата. От тяхна страна беше заявено, че те ще извършат необходимите корекции във водоподаването, което получаваме към болницата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44