Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 6500 студенти ще получат стипендии за успех за зимния семестър на настоящата академична година

Снимка: БГНЕС

Над 6500 студенти ще получат стипендии за успех и за специални постижения за зимния семестър на настоящата академична година. Парите - почти 4 и половина милиона лева ще бъдат изплатени до 9 март.

Близо пет хиляди студенти, които се обучават по специалности от приоритетните професионални направления, ще получат стипендии за успех. Целта е да бъде стимулирано обучението на специалисти, за които има недостиг на кадри на пазара на труда. Стипендията е в размер на 150 лева месечно. Над две хиляди студенти ще получат еднократни стипендии със специални постижения в размер на триста лева. Те се присъждат за участие в научно-изследователски и практически разработки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44