Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Чанев: Зам.-кмет и общински съветник от Кърджали са получили общинска земя под наем без търг

Заместник-кмет на Кърджали и общински съветник от ДПС са получили общинска земя под наем без проведен търг. Това разкри областният управител Никола Чанев след сигнал от местен жител.

Двамата са подписали договори с Общината на база актуализираната програма за разпореждане с общински имоти. Никола Чанев съобщи:

Имот от 18,77 дка е отдаден на Байрям Байрям. Следващият имот в с. Дъждино от 8,79 дка е отдаден на Весела Тихомирова. Имаме отдаване от Община Кърджали на зам.-кмета Тихомирова и на общинския съветник Байрям.

Заместник-кметът Веселина Тихомирова обясни, че не се притеснява от изнесените данни и уточни, че договорът е от преди тя да бъде назначена на този пост. А съветникът Байрям Байрям коментира:

Аз не виждам нищо срамно в това един общински съветник, който е и областен лидер на младежко ДПС, да дава пример по кандидатстването на различни европейски програми.

Областният управител Никола Чанев определи сключените договори като неморални.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44