Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Стамболово искат изграждане на отводнителна система в селото

Повече от 270 жители на павликенското село Стамболово се включиха в подписка с искане да бъде изградена отводнителна система в населеното място и да бъдат отпуснати пари за улични ремонти. Следващата седмица събраните подписи ще бъдат изпратени до правитерлството, парламента, омбудсмана и областния управител на Великотърновска област.
Състоянието на улиците е изключително лошо, селото е равно и има високи подпочвени води, посочи кметът на Стамболово Петър Петров и допълни: 2005 г. от наводнението, от тогава до сега една стотинка не е дошла в нашето село. Тогава се говореше за дренажни канали. Нашият протест не е политически, просто е човешки. Нещо не можем да я почувстваме тази Европа и затова вече сме решили, че няма накъде и ще действаме докрай.

Преди 13 години за изграждането на отводнителна система на село Стамболово са били нужни близо 1 млн. лв. Сумата е непосилна за община Павликени. Ако държавата не откликне хората от Стамболово предупреждават, че ще затворят ЖП линията до селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44