Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем акта са били съставени при акция на горските стражари и полицаи в област Добрич

Снимка: БГНЕС

Осем акта са били съставени при среднощна акция на горските стражари и полицаи в област Добрич. Съвместните проверки са били организирани край околовръстния път на Добрич. 
От началото на седмицата мобилните контролни екипи на Североизточното държавно предприятие, Горското стопанство и Районното полицейско управление в Добрич са следили за нарушители в района на село Победа. При акцията са били хванати извършители на незаконна сеч, които са се придвижвали с четири каруци, натоварени с над четири кубични метра дърва за огрев. 

Съвместните проверки с полицията се провеждат възоснова на сключеното през 2015-та година споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Системните проверки ще продължат, като горските стражари ще инспектират дали транспортираната дървесина е маркирана и със задължителния по закон превозен билет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44