Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьор се въплъти в образа на Ботев за урок по родолюбие в Сепарева Баня

Искрен Красимиров
Снимка: Кирил Фалин

Урок по родолюбие с Левски и Ботев" организира общината  в Сапарева бяня за учениците от  местното училище  "Христо Ботев" . В залата на читалище "Просветен лъч" пред  децата и техните учители бяха представени кратки документални филми и поетични рецитали, посветени на националните ни герои, революционери и  видни книжовници.  Освен това те видяха "на живо" патрона си. 
В образа на Ботев се превъплъти актьорът, режисьор и основател на "НЕзабравимата България" Искрен Красимиров. Децата непрекъснато му задаваха въпроси за поета революционер, за личността и делото му.  А след края на заниманието всички имаха възможност да се снимат с патрона на своето училище - Христо Ботев.
Извънкласното занимание, продължило един учебен час, е подарък от кмета на общината  Калин Гелев.  Освен с много нови знания и хубави емоции  учениците си тръгнаха и с подаръци от "НЕзабравимата България"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44