Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения по пътищата заради снеговалежи

Автор:
Снимка: АПИ

Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград, защото вали обилен сняг, предупреждават от пътната агенция. 
През прохода Превала всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги. През Превала и Рожен, както и по пътя Батак-Доспат моторните превозни средства с тегло над 12 трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. 
Движението по пътя Видин-Монтана в посока Монтана е забранено за камиони над 12 т поради силни снегонавявания.  Обходен маршрут е пътят Дунавци-Арчар-Тополовец- Ружинци.
Ограничено е движението за автомобили над 12 тона по пътя от пропускателния пункт Гюешево до село Жиленци заради силен снеговалеж. 
През проходите "Петрохан" и Троянски е забранено движението на камиони с маса повече от 12 тона.

Между четири и пет сантиметра е снежната покривка в Търговищка област, има лек снеговалеж. От пътното управление съобщават, че пътищата са проходими при зимни условия. Времето е тихо, а видимостта - добра. Шофьорите трябва да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Котленският проход е затворен за товарни  автомобили над 12 тона. Има опасност от падащи камъни в местността "Боаза" край Търговище. 

От пресцентъра на Столичната община информират, че градският транспорт се движи нормално за почивен ден. Пътищата в природния пак Витоша са опесъчени. Обработени са и участъци от Южната дъга.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44