Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен се присъедини към националния протест “Не, на насилието над деца“

Снимка: www.nui-pleven.tea.bg

Плевен се присъедини към националния протест “Не, на насилието над  деца“. Родителите настояват за регламентирано видеонаблюдение и намаляване броя на децата в групите на яслите и детските градини.

На протеста пред сградата на общината родителите бяха дошли с децата си. Те настояват:  

Задължително да се поставят камери в детски градини и ясли училища тъй като най-малките не могат да се защитават сами.

Аз например съм родител на тригодишно дете, което се оплаква че една от госпожите го бие. Казвам се Драгомир Алексиев и съм гражданин на град Плевен. Много е спорно дали детето казва истината или лъже и затова ние като родители искаме да се монтират такива устройства за наблюдение, който да е достъпна само подчертавам от страна на  родители които имат записани деца и посещават редовно детските градинки и ние да следим какво се случва там наистина с нашите деца.


По повод исканията на родителите кметът на Плевен Георг Спартански настоя за общонационално решение на проблема. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44