Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сухиндол ще удостои със званието почетен гражданин големия руски художник Сергей Шишов

СнимкаОбщинският съвет в Сухиндол ще удостои днес със званието почетен гражданин големия руски художник Сергей Шишов, чието семейство пряко е свързано с историята и настоящето на програма „Хоризонт“ на БНР.

Най-голямото отличие на община Сухиндол се присъжда посмъртно на изтъкнатия художник и руски емигрант Сергей Шишов, който е учителствал във винарския район от 1924 до 1926 година и има значителен принос за образователното дело и културното развитие на Сухиндол. Той е автор на портрета на Св. Климент Охридски, който и до днес носят децата от местната гимназия по празниците.

Семейството на Сергей Шишов е част от историята на БНР. Неговият син Алексей Шишов, който е роден в Сухиндол, е от създателите на програма „Хоризонт“, в която работи 36 години. Внукът Сергей Шишов днес е автор и водещ на предаваното „Картини от една изложба“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44