Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обжалвания бавят отчуждаването на имоти по трасето на бъдещия газопровод Гърция - България

Снимка: Светослав Цветанов

Обжалвания бавят отчуждаването на имоти по трасето на бъдещия газопровод Гърция - България. Част от стопаните оспорват в съда оценката на земята. Само в община Кирково има 670 собствениците на терени, през които ще преминава интерконекторът. От тях 500 са физически и юридически лица. Това е причината процедурата все още да не е приключила, съобщи заместник-кметът Тасим Хадживейсал:

Обжалват оценките на обезщетенията. На някои хора им се струват, че са ниски, и те са си в правото. Минават съдебни дела… Почти във всички случаи има завишение на цените от страна на съда. Земята си е на гражданите - до определени метри могат да сеят зеленчуци, до 20 метра не могат да засяват овощни дървета, до 200 метра не може да се извършва строителство - общо взето това са ограниченията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44