Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу строителството в земеделските земи с променено предназначение

| обновено на 13.02.18 в 18:40
Снимка: БГНЕС

Протестиращи се събраха пред сградата на парламента с настояване да се отменят законодателните промени, с които се позволява строителство в земеделските земи с променено предназначение.

Президентът Румен Радев наложи вето на 2 февруари върху промените в Закона за посевния и посадъчния материал, заради направените с него изменения в Закона за опазване на земеделските земи. Протестиращите днес настояха депутатите да се съобразят с мотивите на президента. 

Несъгласията с приетите промени представи Люба Батенбергска.
Заради облекчената процедура, по която се предвижда да се връща това предназначение на земите. То се връща и без срок.

Друг мотив за днешния протест е свързан с внесените в петък миналата седмица промени в Закона за горите. Според предложените изменения ще отпадне изискването да се сменя предназначението на земята, върху която ще се реконструират, разширяват или строят нови ски лифтове, влекове и писти.

Политологът Евгений Дайнов също се включи в протеста.
Засега съм тука, за "зелените" протести, защото тези хора не се укротиха. Непрекъснато искат или да нарушават закони или да променят закони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44