Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Труд“ информира: "Летим директно от София до Пекин".

„24 часа“ е с водещозаглавие: "Интернет в самолета над Европа от юни". Новата мрежа ще е подходяща и за нискобюджетни превозвачи.

За „Стандарт“ водещата новина е свързана с гимназистите, които според европейските стандарти ще завършват с 2 западни езика. Промяната трябва да влезе в сила от 2025 година в страните от ЕС.

Централната тема на вестника е за карта на 100-те чудеса на Европа, с която ще се привличат туристи от САЩ и Китай. А проектите с Турция ще бъдат за храна и фолклор, коментира още изданието.

ГЕРБ увеличава вноса на чужди работници, пише на първа страница „Дума“. Квотата на служителите от трети страни се увеличава до 20 процента от общия персонал, а за малки предприятия - до 35 на сто, уточнява изданието. Това е записано в промени, подготвени от депутати от ГЕРБ и НФСБ.

„СЕГА“ обобщава: Държавната администрация хем расте, хем богатее. В Ай Ти сектора средното възнаграждение надхвърли 2500 лв през декември, а при хотелиерите няма и 700. Централната статия съдържа данните от националната статистика, които показват, че не се стига до съкращения на чиновници.

„ЗЕМЯ“ извежда: Вдигат депутатските заплати с 300 лева, така народните представители ще се разписват срещу 3540 лева, показват данни от националната статистика.

На всеки 8 часа пада незаконен строеж, изчислява в заглавие „Монитор“. Според строителния надзор най-много сгради са премахнати в София и Пловдив.

Харчим 6 милиона и 800 хиляди лева за свети Валентин, акцентира „Телеграф“. По-голямата част от парите е отделена за пътувания, а по-малката за романтични подаръци.

Повечето издания поместват снимки на Светеца от Байлово - дядо Добри. Той почина вчера на 103 години. Цяла нощ остана отворен храмът в родното му село Байлово, където хората отдаваха почит  на най-скромния  благодетел на църквата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44