Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елеонора Лилова е новият председател на Агенцията за закрила на детето

Според нея проблемите с насилието над деца няма как да бъдат решени още утре

| обновено на 14.02.18 в 16:58
Елеонора Лилова
Снимка: Сайт на 2 СУ "Акад. Емилиян Станев"

За нов председател на Държавната агенция за закрила на детето правителството определи Елеонора Лилова. Досега тя беше директор на  училище "Акад. Емилиян Станев" в София.

Предишният председател на агенцията Офелия Кънева беше отстранена от поста по искане на премиера Бойко Борисов след случаите на насилие в габровския дом за деца с увреждания "Хризантема". 

Елеонора Лилова е магистър по педагогика и социология в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и е защитила научна степен "Доктор по управление на образованието" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 
Новият председател на Държавната агенция за закрила на детето е висококвалифициран експерт и притежава дългогодишен опит като преподавател. През годините на кариерното ѝ развитие е заемала различни длъжности - от начален учител до директор на училище.
В интервю за "Хоризонт" Елеонора Лилова, каза, че проблемите, свързани с насилието в детските градини и домове, са натрупани през годините и не може да се очаква да бъдат решени още утре: 
Трябва да проследим дали има още такива случаи. Трябва да анализираме като цяло проблемите. Не мога да гарантирам, че още от утре всичко ще бъде наред. Проблемът е наистина много широк и цялата държава трябва да поеме своята отговорност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44