Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зигмар Габриел: Във фокуса на обсъжданията в София ще е конфликтът в Сирия и интеграцията на Западните Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският първи дипломат Зигмар Габриел, който е служебен външен министър, пристигна за срещата на министрите от Евросъюза в София. Той отказа коментар около своето политическо бъдеще, но говори за основните теми на разговорите, които предстоят у нас:

Основна тема е развитието на конфликта в Сирия, при това не само политическия аспект, а и ескалиралото военно напрежение в северната част на страната. Другата важна тема е интеграцията на Западните Балкани. Тази тема ни вълнува. Аз пристигам тук от Сърбия и Косово. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44