Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала заради насилието в социалния център в Борован

Снимка: Ани Петрова, БНР

Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала заради насилието в социалния център в Борован. Това каза в Бургас председателят й доц. Ана Джумалиева
Комисията ще изиска допълнителна информация от служителите на центъра, след това ще вземе решение, което ще бъде окончателно, ако не бъде обжалвано. То влиза в сила в 14-дневен срок, подчерта доцент Джумалиева:

Да постановим дискриминация, да препоръчаме да не се допускат повече такива прояви на агресия. Ние имаме правото да налагаме санкция, минималната е от 200, но максималната при последваща проверка и т.н. е 10-20 хиляди лева. 
Като част от кампанията "Достъпна България" Комисията е започнала проверки и за достъпността на плажовете за хората с увреждания: 
Уведомили сме компетентните власти, че е добре да съблюдават при отдаването на концесии да бъде включена и такава клауза, която да гарантира и правата на хората с увреждания, посочи още Ана Джумалиева.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44