Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Каракачанов се срещна с военния министър на САЩ Джеймс Матис

Снимка: БТА
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разговаря с американския си колега Джеймс Матис, към когото е отправил покана да посети България. Това стана на срещата на военните министри на НАТО в Брюксел:

Обсъдихме няколко неща - основно нивото на сътрудничество между Съединените щати и България във военната област. Необходимостта от засилване на това сътрудничество и извеждането му на по-високо ниво като комуникация. Това, което направихме днес, е първата крачка в тази посока. Запознах го с нашите програми за модернизация на въоръжените ни сили.


Министър Каракачанов потвърди, че България е една от 15-те страни-членки на НАТО, които ще постигнат целта за отделяне на 2 на сто от своя Брутен вътрешен продукт за отбрана през 2024 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44