Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволнен дисциплинарно служител на МВР от Стара Загора кандидатства отново за работа в полицията

Снимка: stzagora.bg

Уволнен дисциплинарно служител на МВР от Стара Загора кандидатства отново за работа в полицията. 
Начо Янакиев е обвинен през 2009 година, заедно с още двама свои колеги, за участие в организирана престъпна група за принуда и изнудвания.

Делото срещу организираната престъпна група е било прекратено, защото прокурорът не успява да спази тримесечният срок да го внесе в съда и след като тримата полицаи са били обвиняеми две години. След освобождаването му от ареста Начо Янакиев е уволнен от полицията дисциплинарно. 

Сега той е сред стотината кандидати за участие в конкурс за полицаи в сектора за охрана на обществения ред, потвърди за "Хоризонт" комисар Георги Хаджиев – директор на Областната дирекция на МВР. По думите му няма законови основания Начо Янакиев да бъде спрян от участие в конкурса. Преди това той се явил в друг конкурс за Специализирани полицейски сили, но не е бил одобрен от комисията, председателствана от комисар Хаджиев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44