Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Посолството ни в Претория има информация за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун

От Министерството на външните работи съобщиха, че на 13-и февруари в посолството ни в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. 

Според полицейски източници на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

Утре консулът ни в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи повече информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, и има ли нужда да се постави под закрила детето. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44