Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за противодействие на корупцията внесе иск за отнемане на имоти и пари на Георги Вълев от Килърите

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество внесе в Окръжния съд във Велико Търново искане за отнемане на имоти и пари от банкови сметки на Георги Вълев, който беше осъден на доживотен затвор по мегаделото "Килърите". 

Искът е в размер на 3 611 170 лева. Предмет на отнемане в полза на държавата са 41 недвижими имота, които се водят собственост на Георги Вълев и съпругата му, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност, основно лихварство, в периода 2000-2009 година.

От свои източници "Хоризонт" научи, че съдът трябва да се произнесе за отнемане на къщи и апартаменти освен във Велико Търново и в Арбанаси, и в района на Резово, в Еленския балкан, в Свищовско и в Горна Оряховица. Хотелите и къщите за гости, които имаше Вълев и в момента се управляват от съпругата му, не са предмет на иска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44