Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет

Снимка: архив

Фермери и занаятчии от България и Румъния ще могат да се договарят и сключват сделки по интернет чрез електронен фермерски магазин. Община Велико Търново обяви обществена поръчка за близо 200 хиляди лева за създаването на интернет платформата.

Проектът е с европейско финансиране от 656 хиляди евро. Платформата, наречена "Честна сделка", ще бъде интегрирана с популярните електронни платежни системи, ще има и фермерски пазари, обясни Мариела Цонева, ръководител на евродирекцията в Община Велико Търново. 
Да създадем такава нова, модерна среда за търговия и да направим практически срещи - очи в очи.
Планира се интернет платформата да е готова до една година. Нейното ползване ще е достъпно от цял свят и в първите три години ще е безплатна за потребителите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44