Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"В следващите 8 години на над 40% от учителите им предстои да излязат в пенсия. Това съобщава зам.-министърът на образованието Деница Сачева в интервю за БНР, цитирано от вестник "Стандарт". По думите на Сачева, ако се въведе видеонаблюдение в детските градини и училищата, ще се отвори "кутията на Пандора", посочва всекидневникът.
Вестник "Земя" също публикува акценти от интервюто на Сачева пред БНР като посочва, че според зам.-образователния министър, за да се преодолее недостига на педагози, е нужно да бъдат привлечени още млади хора в професията. Един от начините, по които може да стане това, е учителската професия да бъде рекламирана сред учениците, които сега са на 15-16 години, уточнява изданието. 
При системни нарушения на забраната за пушене заведения ще бъдат затваряни, пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че Здравното министерство е узряло за предложенията на неправителствения сектор да се налагат по-драстични санкции при нарушаване на забраните за тютюнопушене на закрити обществени места. Всекидневникът допълва, че с готвения законопроект ще се забрани и употребата на наргилета. В момента е разрешено да се пуши наргиле в закрити обществени пространства, няма ограничения и за възраст и те се предлагат дори и на деца. Здравното министерство обяви, че ще вземе мерки, още в края на лятото , но все още няма внесени предложения, допълва вестник "Сега".
Спроед проект на нова наредба центърът на София ще бъде в 4 цвята, съобщава на първата си страница вестник "24 часа". Изданието обяснява, че тентите и чадърите в центъра на столицата ще може да са в перленобяло, рубиненочервено, перленоопалово и антрацитносиво. Това предвиждат специални методически  указания за визията на летните градини, част от нова наредба за рекламата и преместваемите обекти, която, по информация на "24 часа", ще бъде внесена в Столичния общински съвет до края на месеца.
"Чешки, румънски и полски полицаи ще бъдат командировани да охраняват българското Черноморие това лято, информира вестник "Труд". Румънските униформени ще помагат на сънародниците си в Несебър, полските - в Бургас, а чешките - в Приморско. Изданието допълва, че първите туристи в Слънчев бряг се очакват още през април месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44