Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абас поиска конференция по палестинския въпрос

Палестинският президент Махмуд Абас призова за създаване на нов международен механизъм за решаване на израелско-палестинския конфликт. В обръщение пред Съвета за сигурност на ООН Абас се обяви за свикване на конференция в средата на тази година с участието на израелци, палестинци, държави от региона, Европейския съюз, САЩ и Русия.

Палестинският лидер обвини Израел, че действа „над закона“ и с това проваля мирния процес. Израелският посланик в ООН Дани Данон отговори, че Абас вече не е част от решението, а част от самия проблем. Посланикът на САЩ Ники Хейли предупреди палестинците, че няма да постигнат нищо като отхвърлят посредническата роля на американците.

Палестинско-американските отношения се развалиха през декември миналата година, когато президентът Доналд Тръмп обяви, че ще признае Ерусалим за столица само на Израел.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44