Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Шофьори без книжка излизат на пътя" - предупреждава на първа страница „Труд“. Идеята е на работна група от министерството на транспорта и МВР, която разделя на три части закона за движение по пътищата. Кандидат-водачите ще получават временни свидетелства и ще могат да шофират с придружител. Смята се, че така ще придобият повече опит в периода до получаване на истинска шофьорска книжка, разкрива още изданието.

Монитор“ съобщава за устройство, което струва 22 долара, а с него се крадат по 100 коли месечно. Разследващите са обяснили пред изданието, че са заловили група, която действала в страната и с помощта на малкото устройство успявала да отключва скъпи коли и да включи запалването.

„Телеграф“ информира за шофьор, блъснат от патрулна кола в София, и след това глобен. Пред изданието мъжът обяснява, че е карал внимателно и с по-ниска скорост, защото пътят е бил заледен. Според патрулиращите, обаче бавното каране е довело до инцидента.

Вестникът информира още: „Спасяват ни с рейс при тероризъм.“ Така жители и гости на София ще бъдат евакуирани от града при опасност. Мярката е заложена в план на Столичната община, който ще бъде разгледан от общинските съветници.

Небостъргачите в София ще бъдат високи до 75 метра, пише „Стандарт“. В центъра на града сградите не трябва да надвишават 50 метра, а в южните квартали - не повече от 15 метра. Ограниченията се подкрепят от главния архитект на столицата, а предложенията са на Обединени патриоти и ГЕРБ.

„Сега“ поставя на челно място: "Златната ограда с Турция ще има и златна поддръжка". Държавата е сключила странни договори с изпълнителите, и те нямат задължения за ремонт. Не се споменава кой ще поддържа съоръжението, за което са отделени 200 милиона лева.

„Дума“ извежда: "Крият доклада на ДАНС за оградата. БСП настоя прокуратурата да отговори какво се случва със сигнала за нарушенията по границата с Турция.

„Земя“ пише в заглавие: "Борисов излъга!" Обвинението идва от лидера на социалистите Корнелия Нинова, която обяви, че премиерът не е изпълнил обещанието си да оттегли Истанбулската конвенция от Народното събрание.

Водещата тема за „24 часа“ е, че до 2021 година се закриват и последните детски домове. Дете ще отива в институция само при болни родители, или ако не се справят с отглеждането им, обяснява изданието. Обещани са нови центрове за интеграция и 100 нови услуги за непълнолетни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44