Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 9 хиляди души от петте общини на Търговищка област са получили помощи от БЧК

Снимка: Любо Андреев

9 хиляди души от петте общини на Търговищка област са получили помощи от Български Червен кръст /БЧК/ през миналата година, съобщи директорът Ваня Борисова:

Най-много са подпомогнатите по т. нар. хранителна програма, която е финансирана от Европейския съюз. Можем да кажем, че сме подпомогнали на над 8 хиляди души от различни уязвими групи. Визирам, както директното хуманитарно подпомагане с финансова помощ от фонд „Милосърдие“ на БЧК, така и индиректно, включвайки бенефициентите в различни наши проекти, програми и информационни кампании.

Ваня Борисова, директор на местната организация на Българския червен кръст в Търговище, преди предстоящото отчетното събрание днес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44