Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След репортаж на БНР: Проверяват дали ученици и учители от Септември са били на митинг в подкрепа на кмета Марин Рачев

| обновено на 21.02.18 в 10:41
Регионалното управление по образованието в Пазарджик проверява дали ученици и учители от град Септември са участвали в митинга в подкрепа на кмета Марин Рачев.
Снимка: БГНЕС

Регионалното управление по образованието в Пазарджик проверява дали ученици и учители от град Септември са участвали в митинга в подкрепа на подсъдимия кмет Марин Рачев на 2-ри февруари. Проверката е разпоредена от Министерството на образованието, след излъчен репортаж на БНР.

Сигналът за нарушения учебен процес на 2-ри февруари подаде майка на десетокласник. Тогава в ефира на "Хоризонт" тя заяви, че синът ѝ изненадващо се е прибрал вкъщи в 10.30 часа, съобщавайки, че всички - и деца, и учители, и директорът, са се включили в митинга. Проверка на БНР тогава потвърди сигнала, а ученици заявиха:

Ние дойдохме да подкрепим кмета. Не бяхме на училище, защото кметът ни е по-важен. Отсъствия няма. Учителите и те са тук.

Проверката на РУО-Пазарджик ще обхване Професионалната гимназия по селско стопанство и средното училище в Септември. Резултатите ще станат известни до месец, съобщиха от образователното управление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44