Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 80% от учениците в Добрич биха отказали, ако им предложат наркотици, сочи проучване

Снимка: БГНЕС

Близо 80 на сто от учениците в Добрич биха отказали, ако им предложат наркотици. Това сочат резултатите от социологическо проучване сред повече от 1600 ученици между девети и дванадесети клас. 

Близо 14 процента от учениците се колебаят какво биха направили, ако някой им предложи наркотик, а 6 на сто признават, че са склонни да опитат.  Най-често подрастващите употребяват марихуана, амфетамини и хашиш. Любопитството и желанието за приемане в дадена група, според учениците, са сред водещите причини за посягане към наркотиците. 
Четири са смъртните случаи в района след употреба на наркотици, а според статистиката на всеки един смъртен случай се падат по сто души, пристрастени към дрогата. Данните от проучването бяха изнесени от Общинския съвет по наркотични вещества в Добрич.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44