Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова ще настоява за лична среща със здравния министър за подкрепа на Университетската болница в Стара Загора

Мая Манолова
Снимка: БТА

Националният омбудсман  Мая Манолова ще настоява за лична среща със здравния министър за подкрепа на Университетската болница в Стара Загора, която е във финансов колапс. Това съобщи Манолова след среща с представители на лечебното заведение, участници в две подписки до нея. 
Като недопустимо определи омбудсманът изплащането само на 60 процента от декемврийските заплати на лекари и медицински сестри. Затова ще предложи промяна в Кодекса на труда, който позволява това на работодателите. Болницата е с огромни задължения - над 25 милиона лева и парите не стигат не само за заплати, но и за нормални условия на лечение. 
Манолова е посредничила за организиране на среща между Борда на директорите и протестиращите. Тя е поискала незабавна среща с министър Ананиев, на когото е предоставила жалбите от медицинския персонал. Пред него тя ще настоява болницата да бъде подкрепена:
В съответствие със закона, включително с допълнителни плащания за дейности, с преразглеждане на клиничните пътеки. Включително с подкрепа за получаване на безлихвени или нисколихвени заеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44