Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кардиологичното отделение във Великотърновската болница получи дарение за 13 хиляди лева

Кардиологичното отделение в областната болница във Велико Търново получи дарение от нова апаратура за 13 хиляди лева. Дарението е от Ротари клуб Велико Търново и включва два холтера и един 12-канален ЕКГ апарат. Началникът на кардиологичното отделение д-р Харалампи Бенов заяви:

Отдавна имахме нужда от такава малко по-съвременна техника в областта на ритмологията. С помощта на тези ЕКГ холтер апарати ние можем да регистрираме 24-часова кардиограма. Досега разполагахме само с два апарата, които са долу-горе на по 17-18 години.

Д-р Бенов допълни, че кардиологичното отделение на Великотърновската болница се нуждае от съвременен апарат за стрес тест, чиято цена е близо 100 000 лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44