Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в затворите и съдебната охрана в Търговище излизат днес на протест

Снимка: БГНЕС

От 17.00 часа днес пред Съдебната палата в Търговище ще има протест на служителите от синдикат "Охрана". Исканията са за 20% увеличение на възнагражденията и подобряване на условията на труд, обясни прeд "Хоризонт" председателят на профсъюза Ангел Дачев:

Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както в целия сектор "Сигурност" е рискова, така че ние желаем да бъдем възнаградени за труда си, който полагаме, и съвсем е нормално нашето искане. Нямаме нещо, което да ни спре да го искаме, защото работим по Закона за МВР. 

Срещаме подкрепа от министър Цачева, от зам.-министъра, Съюза на съдиите, Асоциацията на прокурорите. Всички са на нашата страна. Въпросът е да се прояви разбиране към нашите искания и да бъдат удовлетворени, подчерта председателят на синдикат "Охрана" в Търговище. 

Щафетните протести на надзирателите в затворите и служителите на "Съдебна охрана", преди насрочения за събота национален протест в София, се проведоха вчера в Разград, където имаше подкрепа от граждани и от адвокати, в Плевен, в Белене и в Кърджали.

Синдикатът на служителите в затворите отправи покана към правосъдния министър Цецка Цачева да присъства на националния протест в събота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44