Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Й. Н. Кристенсен: Професионалното обучение на младите хора в ЕС е голямо предизвикателство пред европейските институции

Снимка: БГНЕС

В Европа има няколко милиона младежи, които са без работа. Проблемът е, че след тях идват нови, които са работили на случайни места, без фактически да навлязат в пазара на труда. Това каза Йенс Ниланд Кристенсен - от дирекция "Образование и култура" на Европейската комисия на форума "Университети-бизнес", който се провежда в рамките на Българското европредседателство:

Трябва да ви напомня, че ние днес образоваме нашите млади хора за професии, които не съществуват. Намираме се в една много особена ситуация. Опитваме се да им дадем умения, за да излязат на пазара на труда, но работата, която те ще си намерят след три или пет години, е свързана с професии, които дори все още не съществуват. Така че това е голямо предизвикателство пред нашите процеси и институции. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44