Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седми поред протест в защита на Национален парк "Пирин“ се проведе днес в Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

Седми поред протест в защита на Национален парк „Пирин“ се проведе днес в Благоевград. Акцията премина под мотото "Нека научим повече за Пирин".

Този път организаторите бяха подготвили брошури, които раздаваха на минувачите, и разясняваха повече за, по думите им, незаконните действия на правителството и възможните негативни последствия от тях:

Не протестираме срещу втори лифт. Протестираме срещу корупцията. Протестираме за законност в държавата. Искаме правителството да спазва законите. Опитваме се да информираме гражданите на Благоевград в какво точно се състои проблемът около Пирин. Това засяга всеки от нас, не само определени хора например, които милеят за природата. Днес не протестираме само в Благоевград. Има още 12 града, които протестират отново. Правителството, явно хората там имат такъв морал и могат да си затварят очите, когато десетки хиляди хора протестират всяка седмица в десетки градове в България и по цял свят.

Протестиращите настояват за оттегляне на решението на Министерския съвет от 28-и декември 2017 година, даващо възможност за строителство в 48 процента от Национален парк "Пирин".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44