Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Трябва да продължим с конкретни усилия за интеграцията на страните от Западните Балкани

Снимка: www.president.bg

България трябва да продължи с конкретни усилия за интеграцията на страните от Западните Балкани. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на дискусия за бъдещето на Европа в НДК.

България трябва да направи обаче следващата крачка. След като постави Западните Балкани на картата на европейската политика, трябва да предложи и пътна карта и график как да стане това. Защото много е лесна границата между вярата и неверието в нашите народи. Трябва ясно да кажем каква е перспективата пред Албания, пред Македония, какво става с преговорния процес в Сърбия.

В дискусията, която е част от официалната програма на Българското европредседателство, участват представители на правителството и евродепутати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44