Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели и охранители в Сливен и Монтана отново излязоха на протест

Снимка: БГНЕС

Надзирателите в женския затвор в Сливен и служителите от Съдебната охрана днес отново излязоха на протест пред сградата на съдебната палата. Втори месец те настояват за   20% -но увеличение на заплатите и назначаване на още хора в системата. 

"С обещания затвор не се охранява" и "От тук нататък за нас е чест" - това бяха най-често срещаните плакат, издигнати от надзиратели и съдебни охранители в знак на протест срещу нежеланието на правителството да чуе техните искания. Според протестиращите последният възможен вариант да бъдат чути е когато подложат властите на уличен натиск.

Явно господа управляващите точно това искат, искат повече хора навън пред Народното събрание. И аз не знам.

Разочарованието е голямо и се чувстваме пренебрегнати.

Продължаваме с протестите, казаха част от недоволните. 

За утре отново е насрочен мълчалив протест на служителите на затвора и "Съдебна охрана" пред сградата на женския затвор.

И в Монтана служителите от Съдебната охрана протестираха срещу ниските заплати.  

Искаме увеличение с 20% на заплатите, заяви Петко Додев, председател на Синдикално дружество "Охрана". 719 лева е заплатата на охранителите.

Увеличаване на заплащането на специфичните условия на труд и изравняване с тези в МВР. Увеличаване на щатните бройки за цялата дирекция с 350 човека.

В събота отиваме в София пред Министерството на правосъдието, заяви Додев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44