Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Велико Търново обявява международни конкурси за нов градски център

Снимка: Венета Николова

Община Велико Търново обявява международни конкурси за нов градски център. Той ще бъде разположен върху територия от 180 декара в Старото военно училище. 

Първият конкурс е за идейна концепция за развитието на новия градски център, след това ще има конкурс за градоустройството на територията в Старото военно училище, посочи кметът на града Даниел Панов и допълни:

И инфраструктура и подземни гаражи, и паркова среда, и спортни съоръжения, там имаме вече първия обект, с европейски средства, който ще се строи.

10 милиона лева са договорени по програмата "Региони в растеж" за инфраструктура и конгресен център.

Реализацията на новия градски център е разделена на три етапа. Строителството се очаква да започне догодина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44